Simremad

Vælg her

Nakkefilet med abrikos og hel kanel

Skrevet d. 19. august 2021

  • Antal
    • 6 personer
  • Ingredienser
    • 1½ kg nakkefilet i 5 cm store tern
    • 2 kviste timian
    • salt og peber
    • 150 g tørrede abrikoser
    • 3 løg
    • 2 gulerødder
    • 1-2 spsk. hvedemel
    • 3 laurbærblad
    • 1 hel kanelstang

Gnid stykkerne af nakkefileten med timianblade, salt og peber. Varm en stegegryde/stegeso godt i ovnen, og læg derefter kødet i den.

Lad kødstykkerne brune, til de tager farve. Vend dem, og brun dem også godt på de andre sider.

Skær løg og gulerødder i grove stykker, og brun dem af i gryden. Skær abrikoserne i strimler, og kom dem i gryden sammen med kanel, laurbærblade og 1,2 l vand. Læg låg på gryden og sæt den i en varm ovn på 160 grader. Lad kødet stege i ca. 2 timer.

Tag kødet op af gryden. Jævn skyen med meljævning eller maizena. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt kulør.

Server retten med kartofler eller kartoffelmos.