Slagter Jacob ApS

Kurv (0)

01. Gammeldags oksesteg med perleløg og tilbehør

01. Gammeldags oksesteg med perleløg og tilbehør

Ingredienser

  • 800 g oksetykkam
  • 500 g perleløg fra frost
  • 2 kg små runde forkogte kartofler (uden skræl)
  • 250 g margarine til stegning af kartoflerne
  • 500 g grøntsager til braisering (gulerødder, selleri, løg, porrer, hvidløg, laurbærblade, hvidløg)
  • Evt. kraftben el. 2 l. kalvefond
  • 500 g skrællede gulerødder
  • 50 g mandler
  • 1 dl olie
  • 1 dl sukker
  • 1 bdt. persille

Fremgangsmåde:
Oksestegen brunes i gryde. Grøntsagerne skæres i mundrette stykker. Stegen tages op og grøntsagerne brunes så de tager farve. Hvis stegen tilberedes i ovn, så kom den i dyb bradepande med grøntsager. Krydr med salt og peber og tilsæt kalvefond el. kraftben og vand. Kom et låg på og braiser til stegen er mør ved 160°C.
Anvendes i stedet en gryde, så bruges samme fremgangsmåde. Lad stegen simre stille og roligt til den er mør.

Sigt stegeskyen fra, jævn og smag til. Tilsæt perleløgene i sidste øjeblik, så de ikke koger fra hinanden.
Kartoflerne dryppes af og steges gyldne på en pande eller i ovn med margarinen. Lad dem snurre stille og roligt, så de får en stegeskorpe hele vejen rundt. Krydr med salt og peber.

Skær gulerødderne i bjælker og vend med olie, sukker, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 190°C til de tager farve. Hak mandlerne groft og vend dem med de færdige gulerødder og drys med hakket persille.