Slagter Jacob ApS

Kurv (0)

02. Braiseret osso buco

02. Braiseret osso buco

Ingredienser

  • 4 skiver osso buco
  • 2 spsk. mel
  • Salt og peber
  • Neutral olie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 250 g champignoner
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 4 dl rødvin
  • 5 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • Lidt friske krydderurter, ex. rosmarin eller timian
  • 100 g perleløg
  • 500 g kartofler

Fremgangsmåde:
Skær gulerødder i grove skiver, hak løget og del hvidløgene. Osso buco skiverne krydres med salt og peber og brunes godt på panden i lidt neutral olie. Drys mel henover og steg videre et par minutter.

Osso buco skiverne tages op fra panden og lægges på et passende fad. Sauter løg, hvidløg, gulerødder og champignoner. Herefter tilsættes rødvinen, som koges ned. Oksefonden hældes ved sammen med tomatpuré og det hele simrer i et par minutter. Hele herligheden hældes derefter over osso buco skiverne. Tilsæt laurbærblade, friske krydderurter og perleløg. Fadet sættes i ovnen ved 160°C i 2 timer – kødet skal være helt mørt, når det serveres.

Server direkte fra fadet med en god kartoffelmos og en kraftig rødvin til.