Slagter Jacob ApS

Kurv (0)

08. Roastbeef med lækkert tilbehør

08. Roastbeef med lækkert tilbehør

Ingredienser

  • 1 roastbeef
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olie
  • Salt og peber

Syltede peberfrugter:

  • 1 løg
  • 4 røde peberfrugter
  • 1 spsk. groft salt
  • 2 dl eddike
  • 6 spsk. sukker
  • 10 hvide peberkorn

Kartoffelsalat:

  • 1 kg kartofler
  • 3 avokadoer
  • 50 g mayonnaise
  • ½ citron + ca. 2 dl vand
  • 3 forårsløg eller 1 porre
  • 1 bdt. dild
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Syltede peberfrugter:
Pil løget og skær det i tynde ringe. Skær peberfrugter i 3-4 mm tynde strimler, og kom dem i en skål sammen med løgringene. Drys med salt og lad dem trække i 2 timer. Skyl med koldt vand i en si og kom dem tilbage i skålen. Kog eddike, sukker og peberkorn op. Hæld den varme lage over grøntsagerne. De skal køle af inden servering. Er der syltede peberfrugter til overs, kan de gemmes i ca. 1 uge i køleskab.

Kartoffelsalat med avokado-mayonnaise:
Kogte, pillede kartofler afkøles og skæres i skiver. Lav en dressing ved at blende kødet fra avokadoer med mayonnaise, friskpresset citronsaft og vand. Det skal blive til en lind og cremet konsistens. Vend dressingen med de skivede kartofler samt meget fint snittede ringe af forårsløg eller porrer og små duske dild. Smag til med salt og peber.

Roastbeef:
Brun kødet i varmt smør og olie i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber og hæld lidt vand ved kødet i gryden. Steg roastbeefen under låg og vend den undervejs. Steg til kødets kernetemperatur er 52°C – her er roastbeefen rosa. Det tager ca. 40 minutter. Lad den trække 30 minutter inden udskæring.
Roastbeefen kan også steges dagen før og serveres kold.