Slagter Jacob ApS

Kurv (0)

09. Hakket oksekød med kartoffellåg

09. Hakket oksekød med kartoffellåg

Ingredienser

  • 700 g hakket oksekød
  • 800 g kartofler (skrællet vægt)
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 3 dl. cremefraiche 9%
  • 150 g cheddarost
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning.
Brun derefter det hakkede kød grundigt i fedtstof til det smuldrer og får farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 minutter. Hæld blandingen i et smurt fad, ikke for dybt. Kom kartoflerne ovenpå og fordel cremefraichen over. Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ved 225°C i ca. 20 minutter.

Serveres alene eller med groft brød til.